Mat

På sista tiden har det varit lite dåligt med planeringen av våra middagar. Tänkte åka och handla hem lite idag. Min tanke är att göra storkok med soppa och kanske köttbullar. Jag har lite svårt att hitta nya, enkla och nyttiga recept, blir gärna att vi kör det gamla vanliga. Vi försöker även att inte äta för mycket snabba kolhydrater vilket medför en viss begränsning. Jag tar gärna emot tips.

Idag tänkte jag testa följande.



Ansjovisfisk

  Ansjovisfisk

Ingredienser

4 port

600 g fiskfilé, t ex sej
3/4 tsk salt
1 liten burk ansjovisfiléer, ca 50 g
smör
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1/2 dl hackad gräslök

Gör så här

Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta lätt. Hacka ansjovisen. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner fisken och vänd den i smöret. Häll på grädden och ansjovisspadet. Lägg i ansjovis och gräslök. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min. Servera med pressad potatis. (Koka potatisen i bitar så går det snabbare.) Tips: Man kan också välja strimlad purjolök eller hackad rödlök i såsen om man inte har gräslök. Till lökkänsliga barn hoppar man över löken helt.
Källa: www.arla.se


Tänkte att man kanske kan byta ut grädden mot mjölk och servera med Qinoa istället. Jag återkommer med resultatet.

Nu vaknade Axel bäst att plocka upp honom. Sedan bär det av till Willys lika bra att passa på när lusten finns där.

Kram på er i måndagsmörkret.




Kommentarer
Postat av: Emelie

Blev maten god? Receptet låter väldigt gott, jag är sugen på att testa :)

Hoppas ni mår bra allihopa!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback