Just nu....
bakar jag Leilas white chocolate chip ginger cookies hoppas de bli lika goda som det låter... Jaha det där med att börja ett nytt liv efter nyår går sådär ;-)
Ingredienser grundrecept:
120 120 g mjukt smör
1 1 dl råsocker
1 1 st ekologiskt ägg
1.5 1.5 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl havregryn
0.5 0.5 tsk bakpulver
0.25 0.25 tsk salt
100 100 g choklad av valfri smak (se nedan)
1 1 st lime, skalet
skal av 1 lime
Ingredienser: White chocohip Ginger cookies
1 1 sats grundrecept med:
100 100 g vit choklad av god kvalitet
1 1 tumstor bit färsk ingefära
Gör så här
1. Grundrecept: Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
2. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och riv limeskalet, blanda i degen.
4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.
6. White chocohip Ginger cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd vit choklad och tillsätt färsk riven ingefära i smeten
7. Choco chip Coco cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt kokosflingor istället för havregryn i smeten.
8. Choco chip Peanut cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt grovt hackade jordnötter i smeten.
9. Choco chip Orange cookies: Gör degen enligt grundreceptet, använd mörk choklad och tillsätt kokosflingor istället för havregryn i smeten. Smaksätt med rivet skal från 2 apelsiner istället för 1 lime.
Bara att prova.
Kram på er