Torsdag

Nu har jag druckit dagens första kopp kaffe. Igår somnade Axel fridfullt i sin egen säng runt tio, vilken lyx... Jag väckte honom vid halv åtta idag. Han är inte lik sin mamma i morgonhumöret, han fyrar av ett leende på en gång. Härligt. Mig tar det sådär 20 minuter innan jag ens pratar.  Jag går runt och muttrar och förbannar den som kom på att vi måste upp på morgonen. I början av mitt och Christians förhållande skällde jag ut honom för att han pussade mig innan han gick till jobbet. Då var jag ändå nykär, så sur är jag på morgonen. Jaja man är som man är. Jag tycker personligen att jag blivit bättre.

Det inträffade en olycka på bytbordet idag. Mer tvätt. När jag just torkat färdig och använt upp en hel rulle toapapper, var det klippt igen, bara till att börja om.  Sånt som händer men jag tror vi hoppar över magmedicinen idag. Snart ska vi åka in till stan och träffa Linda. Ska bara väcka Axel igen som nu somnat i sin babysitter. Han är trött på dagarna som sagt. Ska inhandla lite smått och gott inför dopet på lördag.



Ha en bra torsdag


Äntligen

Nu är tapeterna på plats och vi har ett vardagsrum igen. I en hel vecka har de varit här och arbetat från och till. Jag och Axel har flytt fältet och spenderat tid hos mormor och morfar och hos Kristine och Alice. Skönt att ha någon att rymma till. Vår lägenhet har blivit fin nu. Skönt att få bort det illgröna och den orange tapeten inte riktigt vår smak. Jag lovar att lägga upp bilder när jag städat till ordentligt nu är det ännu lite finlir kvar.


Strike a pose










Det är skönt att sträcka på sig.


 Idag hämtade C hem vår nya bil. ljuvligt. Imorgon ska vi träffa prästen inför dopet. Ska bli spännande. Turen var på vår sida, Axel kom i Christians systers dopklänning.

Ha det gött.
Puss

Uppe med tuppen

Jaha här sitter jag i röran och väntar på målarna. De skulle komma sju idag med men de lyser med sin frånvaro. Inte ens en kopp kaffe kan jag brygga. Får åka hem till mamma och äta frukost eftersom vi inte har något framme i köket just nu. Hoppas vi får veta vad som är fel med bilen idag. Ska ta några panodil och att par djupa andetag. Allt löser sig. Mottot för tillfället.

Hoppas ni får en fin dag.

Kram Anna 

Lite körigt

Det är inte riktigt vår dag. Eller jag vet inte hur jag ska säga. Vi har värsta kaosen i vårt hem. De renoverar sovrummet och köket vilket gör att vi sover i vardagsrummet och vi har alla andra prylar där också. Jag har varit på Vallås hos mamma och pappa idag. Målarna anlände klockan sju det var bara till att gå upp strax efter sex även fast vår son skrek mer än två timmas sammanlagt igår kväll. Han kom inte till ro förrän efter tolv, det är för sent för mig eftersom jag ammar honom på natten. Inget hjälper, ingen ställning är bra han bara skriker. Jag blir helt slut efter han skrikit så. Nog gnällt om det. (Bit ihop kvinna).

En glad nyhet är att vi beslutade oss för att köpa bilen. En dålig nyhet är att vår bil gick sönder idag. Vi ska byta in Toyotan på onsdag. Den är nio år och aldrig krånglat. Vad händer? Jo den går sönder just idag, inte klokt. Vi hade just packat in allt och satt oss i bilen för att åka hem. Istället fick pappa bogsera oss till Toyota och vi fick ta hans bil. Lite krångligt men det gick bra. Jag tror den är sur för vi ska sälja den ;).



Köket



Sovrummet


Vardagsrummet/ sovrummet / köket (just nu) Kolla in röran helt underbart när man har en liten hemma också. Mina nerver. Undra m Chrsitian kan se tv:n eller mobilen hänger för bilden.

En annan sak är att vår son inte går i dopklänningen. Svärmor har broderat den och allt. Skulle prova idag men det gick inte. Det fattas ett par centimeter i ryggen. 8 stycken barn har döpts i den innan Axel. 40 år är den men nu gick den traditionen i graven. Jag har väl grädde i mina bröst helt enkelt. Jag vägde 6.700 gram när jag var fem månader Axel är tre och väger 6670 gram inte konstigt att han inte får plats. Allt löser sig....

Som sagt lite körigt.
Nu ska jag sätta mig i vardagsrummet och försöka se på tv fast jag kan nog inte höra den för Axel håller låda. Det är kväll och han är inte nöjd.

Sköt om er.
Puss

Spruta...

Idag har vi varit hos Lisa lille prinsen fick att stick i varje lår. Aj aj vad ont det gjorde. Det gjorde lite ont på mig också tyckte så synd om gossen. Fick tips av  Lisa hur vi ska få ordning på Axels sovrutiner. Hennes råd var att vi ska försöka hålla honom vaken cirka 15 minuter längre varje gång han vill sova på dagen. Hmm jag ska verkligen göra mitt bästa. Axel sover såååå gott på dagen och vill inte sova på kvällen när mamma och pappa vill sova. Fast i helgen har det fungerat hur bra som helst. I två nätter har Axel sovit gott i sin egen säng... Igår kväll var det annat, han skrek så jag trodde han skulle kräkas höll i sig kanske 40 minuter sedan somnade han som en stock. Frustrerande, jag hoppas vi ska hitta en lösning. Han vägde nu 6675 gram och var 62 cm.



De ringde nyss från målerifirman, på onsdag ska de börja renovera här. Ska bli så skönt att äntligen få ordning  på alla rummen i lägenheten. Problemet är bara att de vill göra alla rummen samtidigt. Hmm vart ska jag och Axel ta vägen??? Allt löser sig.


Snart kommer Christian hem med den nya soffan. Härligt med förändring. Ska säga till Axel på skarpen att inte spy på den ;). Nej då det får bli som det blir. Senare ikväll kommer Jacob och Mona, de har visst med sig en julklapp till Axel från Gävle, spännande. Ska bli kul att träffa dem.

Jacob och Mona från vårt bröllop.

Ha en skön kväll.
Kram


Ny bil?

Familjen Ericson funderar på att köpa en ny bil. Toyotan i all ära men det är svårt att få plats med allt. Barnvagnen tar upp hela bagaget och ibland kanske vi vill handla lite också ;). Det är inte det att det inte går men det hade helt enkelt varit guld med en ny bil. Vår bil som vi har idag är inte så skön att åka bak i. När jag kör sitter Christian dubbelvikt i baksätet, inte lätt att vara lång.


Klicka för att se nästa bild
Den här bilen lånade vi hem i fredags den ligger högt på önskelistan just nu. Får se om det blir affär. Jag tror att det kan vara en bra familjebil. Det är en 04, skön att köra och den kostar inte allt för mycket.

Idag ska vi till Getinge och fika med Karin och Anders. Kan behövas en grå söndag som denna.

Sköt om er.
Kram Anna

Torsdag

Här följer boktips på två spännande böcker som man kan läsa för att få en bättre förståelse för en lite bebis. Första heter Växa och upptäcka världen av Hetty van de Rijt och Frans X Plooij. Boken är skriven av två holländska spädbarnsforskare. Jag har kännt lättnad ett par gånger när jag läst i boken eftersom jag kännt aha det är därför Axel är som han är just nu. Ett barn går igenom sju utvecklingssprång det första året och i boken beskrivs dem utförligt. Författarna kommer också med konkreta tips på hur man ska göra som förälder för att föstå sitt barn bättre. Att växa och utvecklas är positivt men kan samtidigt vara smärtsamt osh skrämmande. Ofta reagerar det lilla barnet med att söka ökad närhet och trygghet hos föräldrarna.




Första året av Katarina Janouch. En bok fullspäckad med information och tips. Den tar upp ammning, BVC, faror i hemmet kloka inköp till den lille bebben för att nämna lite. En mysig bok skriven av en expert på området förälder hon har nämligen fem egna barn. Som läsare får man också följa den första tiden som Janouch hade med sitt femte barn Ingrid.
Ingrid är en äkta social bebis. Att ligga ensam en endaste sekund roar inte den lilla damen. Då dras de små, små mungiporna ner och ett hjärtskärande litet skrik informerar alla bebörda om att madam INTE är nöjd. Ä venom suga-på-händerna-leken kan förströ en liten stund finns det skojigare nöjen! (sid77). Boken är tänk som stöd och hjälp till den förvirrade nyblivna föräldern.



Nu ska jag och Axel snart gå bort till Carro det blir en kvällsfika där idag.

Kram Anna


Ny vecka nytt liv????

Under mina första tre månader som mamma har det blivit mycket kaffe och något sött till. Sååå gott men ack så farligt. Eftersom jag inte direkt har anlagen att vara en smal räka får jag helt enkelt tänka lite extra på vad jag äter. Nu ammar jag så jag ska inte banta men inte heller fika med något sött 2 gånger om dagen (minst). Känner mig lite som Bridget Jones här följer hennes diet..

Frukost
1 grapefrukt
1 skiva rågbröd
1 glas minimjölk

Lunch
En liten portion kyckling utan skinn
En kopp örtte
1 twist (Dajm)

Eftermiddagsfika
Resten av Twistpåsen
En burk Haägen Daaz glass med chocolate chip topping

Middag
2 flaskor vin (rött eller vitt)
2 vitlöksbröd
1 pizza Grandiosa i familjestorlek
3 Snickers

Kvällsmat
En hel frusen ostkaka direkt från frysen



Minus vinet då.  Haha det kommer kanske sluta så här..

Längtar

Undra om solen ens gått upp idag. Regnet piskar obarmhärtigt mot fönstret och det är grått och trist. Längtar så efter våren och sommaren.

Tänk er att vara här nu...




Jag återkommer ofta till den översta bilden som är tagen på Tioman Island under vår semester 2007. En kall öl kanske?

Jag får helt enkelt drömma mig bort en grå och trist dag som denna.

 När Axel vaknat tänkte jag trotsa vädret och ta en promenad och sedan kanske baka lite bröd.

Ha en bra dag
Kram Anna

Lördag

Det här vädret gör mig sååå trött. Jag är i ett sömnbristhelvete kanske beror det på bebisen också men å andra sidan har han börjat sova fler timmar i streck nu. Jag borde med andra ord vara piggare men icke. De senaste dagarna har vi försökt få mer rutin på våra sömnvanor (läs Axels sömn). Han är en riktig nattuggla medan hans mor och far håller på att somna klockan halv nio i soffan. Kanske har han fått Nilssongenen den sidan av släkten är nämligen pigga på kvällar och nätter. Han har ögon som flaskbottnar och bara vägrar att sova. Om han spottat ut nappen så gnäller han. Så summa av detta är att jag eller Christian ligger och halvsover med ett finger på Axels napp. Efter ett tag tröttnar unge herr Ericson och skriker (inte alla kvällar men många). Då tvingas hans mycket trötta mamma springa runder i lägenheten med en mycket upprörd ung man i famnen. Vara mamma är underbart på de allra flesta sätt och jag är tacksam att vi fått en frisk son. Jag står ut i mitt sömnbristhelvete och hoppas att det snart växer bort och att vi lyckas få rutin.



Idag ska vi till Trönninge och äta middag skönt att bli ompysslad.
Njut av helgen.
Kram Anna

Tisdag

De sista två dagarna har det verkligen varit kallt. Igår när vi skulle ut fick Axel så mycket på sig att armarna stod rätt ut. Vi var på Mio och beställde soffa, nu måste vi vänta 6 veckor ojoj. Fast vi har inte köpt den ännu eftersom det inte fanns några modeller i affären beställde säljaren hem så vi får titta. Den är ganska nätt men vi har inte plats för så mycket mer, hoppas nu att den är skön också.







Senaste dagarna har varit ganska lugna. I söndags skulle vi fika här för att få träffa Hanna innan hon åkte iväg till Miami men hon var förkyld. Helen var också förkyld.Familjen Englund var friska så vi fikade.
Vi fikade på semlor. Bullarna är köpta men det andra gjorde vi själva :). Mmmm gott.




Alice och Axel


Axel har fått en luftbalong av faster den hänger över skötbordet. Axel diggar den han bjuder på många leenden när han ligger och tittar på den.




Det är som en kärlekssaga med bebis. Jag kan inte få nog och jag tycker såklart att han är den sötaste i världen. Han kan hålla långa monologer nu och älskar att titta på olika ansiktsuttryck hos mamma eller pappa. Härmar jag hans ljud ler han stort och "svarar" med ett liknande ljud.


Just nu gör Axel det här:


Sover gott i sin stol



Idag kommer Jonas med familj hit på (vad tror ni?) fika. Christian bakar Citron- och marängpaj. Först ska jag gå en runda med guldklimpen. Det blåser och är ett par plus, jag föredrar minus men men.

Nu njuter vi av ledighetens sista dag.

Puss och Kram


2009

Nytt år nya utmaningar. Blir svårt att leva upp till 2008 för oss. Bröllop, flytt samt föda barn hann vi med år 2008 och inte utspritt utan koncentrerat på två månader... De ni. Vi ser fram emot 2009 som mamma och pappa det är den största utmaningen. Det nya året firade vi in hemma hos Englunds. Otroligt vilken mat vi fick till. Förrätt, Skaldjurssoppa, huvudrätt, råddjursfilé och kroppkakor och till efterrätt vitchoklad mousse. Jag smakade lite lite på bubblet och vinet hmm längtar ibland efter ett riktigt gott vin. Blev en mycket lugn tillställning med tanke på barnen, tänk vad livet förändras fort. Förra året gick vi och la oss 4.30 efter jag och Sophie försökt köra avslappnings cd vilket gick sådär bra. Vi bara fnissade och Sophie tyckte att damen på cd sa att hon skulle slappna av på de mest konstiga ställena...


Nyår 2009


Axel har knoppat in. Han väger nu 6215gram och är 60 cm.

Idag har vi varit vid Danska fallen. Skönt att vara ut men ganska kallt. Christian passade på att ta lite vinterbilder.








 Nu har vi druckit kaffe och ätit goda smörgåsar. Ikväll ska vi bara vara hemma.

Gott nytt år!

Kram