Drömma går ju...









Längtar efter sol och bad på en avlägsen folktom strand.






Kram

Tisdag

Ny vecka igen. Ska jobba två dagar denna veckan det blir inte mer än ett par timmar åt gången. Förra veckan var jag på min gamla högstadieskola, oj vad jag blev nostalgisk. Känns ju som en hel evighet sedan jag själv gick där. Kom särskilt ihåg hur jag plågade lärarna med mitt ständiga pratande. Var tvungen att skicka iväg ett sms till Frida. Fy va jobbiga vi två var...


Bilder från i fredags
 
Det var skönt att få träffa Sophie och prata


Christian blandade goda drinkar till damerna. Alkoholfria alternativet var också supergott. Om man vill ha med alkohol kommer receptet här: Päronvodka, Piggelin glass och Sprite. Inte svårt.


Sophie får hjälp inte lätt att dricka när man håller bebis ;-)
Tack tjejer för en mysig kväll.


Igår i soffan. Killarna kollar in varandra


Axel sitter i soffan


Delwin hittade en tvätthög att krypa in i.

Idag blir det babysim och sedan fika med tjejerna och bebisarna i föräldrargruppen.

Han en skön dag.


Axels hairdo del 2

Undra om ni har tänkt på att min son har en viss likhet med en tecknad figur, Karl i snobben


                 

Likheten ligger i håret. Axel har verkligen bara luggen kvar nu. Han har skavt av allt i nacken nästan...


Han är stark nu.


Det kliar

 Vi ska gå in till stan och träffa Dora idag. Jag är sugen på att titta på skor. Dora är inte svår att få med på det ;-).  Ikväll blir det middag med Dora och Sophie. Veg lasagne, vin (för vissa) och glass till efterrätt.

Njut dagen och kvällen mina vänner.

Kram från oss

Måndag

Kladdet har gjort entre i vårt liv. Ibörjan så höll Axel mest sin mun öppen när han skulle smaka på mat. I fredags smakade han gröt med katrinplommon för första gången. Han gillade det. Nu håller han inte munnen likgiltigt öppen utan han "äter". Han har börjat ta tag i skeden som jag matar med vilket resulterar i att det blir mycket kladdigt. Tur att vi fått haklappar från Christians morbror som är som en tröja, rädda det som räddas kan. Gröten har dock visat sig ge lite magknip men det är ju inte konstigt med tanke på vad kosten bestått av innan. Axel har nu visat sig vara morgonpigg han är uppe med tuppen. Vaknar runt sex nu men somnar fint på kvällarna. Just nu. Fast jag har lärt mig en sak med barn och det är att så fort man tror att en rutin sitter då ändras allt...

Dagen idag har bjudit på tvättning, lite städning och en lång härlig promenad i solen. Jag gick ner till havet. Lukten av tång och hav frambringar en längtan efter sol och värme. Snart så är det dags. 





Helgen har varit bra. Vi åt grillat hos mamma igår för första gången på året mmmm så gott. Min morbror och hans fru var också med. Mysigt att träffas det blir alltför sällan. I lördags åt vi middag med familjen Englund och tittade på premiären av Robinson. 
 
Nu är det dags att krypa ner i sängen. Axel vaknar väl tidigt imorgon också skulle jag tro.

Sköt om er.
Kram Anna


Onsdag

Vilket väder det är. Solen skiner och fåglarna sjunger. Snart kommer Dora hit, ska bli mysigt att träffas. Christian ska laga kvällsmat till oss ikväll. Jag bakade faktiskt en chokladkaka också. Uj Uj vad det är svårt att hålla igen. Har varit ute på promenad idag och det blir en runda till när Dora kommer, alltid något.

Axel har inte varit på humör idag. Kanske för att han sov dåligt i natt (där fick jag för att jag sa till Kristine igår att Axel inte vaknar på natten, om det inte är så att han är hungrig.) Han vaknade strax innan fyra i natt och var pigg, hans mamma var trött dessvärre. Han somnade om och vaknade strax innan sju sedan dess har det varit gnälligt. Kanske kanske är det tänder på G. Han tuggar mer än vanligt på allt han kan komma åt. Köpte bitringar till honom det fungerar fint. Axel har  kommit på hur man vänder sig. Från mage till rygg fungerar bäst. Nu får jag passa mig extra vid blöjbyten så han inte vänder sig.





Finns det inget annat att tugga på så får det bli handen.


Förvånad

Hmm

Ibland önskar jag att det fanns ord som jag kunde yttra som tog bort hjärtesorg men sådana ord existerar tyvärr inte. Jag känner mig maktlös. Trevar efter rätt ord men finner dem inte. Jag vet inte vad jag ska säga, men jag kan lyssna. Tankarna går till två av mina nära vänner som just nu har det extra svårt. Vi finns här både jag och Christian det är bara att ringa eller komma hit....


(Foto Christian)

Kram Anna

Sälen

I torsdags fyllde min storebror 40. Vi åkte upp till Sälen och överraskade honom. Han blev ganska förvånad när vi kom in i sovrummet i torsdags och sjöng för full hals. Två hela dagar med riktig vinter. Jag blev imponerad av de stora skidanläggningarna och känner faktiskt ett visst sug efter att lära mig åka. Inte för att jag någonsin kommer bli som de unga coola snowboard åkarna men ändå. Axels kusin som är 15 åkte väldigt bra jag blev imponerad. Vi har åkt skoter också, oj vad rädd jag var, men det var roligt också. Tyvärr fick jag inte uppleva strålande sol däruppe men det var väldigt vackert ändå. Axel har varit oerhört duktig både under de långa bilfärderna och vid resturangbesök. Nu är vi hemma igen trötta men lyckliga.








Stefan bråkar med lillasyster inte snällt...






Ha en skön kväll.
Kram

Hemligt

Det är hemlisar på G. Det innebär att vi ikväll har fixat en del. Hoppas nu att hemligheten uppskattas av de inblandade. Jag lovar att återkomma med foton. ;-) Det kommer inte bli inlägg på några dagar nu. Jag önskar er en god fortsättning på veckan.




Kram Anna

Kolla på det här

Ni måste kolla in filmen på Alice och Axel på Cristofers blogg. Jag länkar.

http://kc-englund.blogspot.com/

Hoppas ni haft en skön söndag. Jag och Axel har varit på fika hos Hanna idag. Ellen, Kristine och Alice var också med. Otroligt mysig att ses. Hannas lägenhet är helt fantastisk. Nu blir det köttgryta och ris.

Kram Anna


Tre, utmaning från Soffan...

Tre jobb jag har haft: Undersköterska på äldreboende och i hemtjänsten, Barnflicka, Lärare i SFI
Tre platser jag har bott på: Stockholm, London och Israel
Tre saker jag gillar att se på TV: Medium, ER och Lipstick jungel
Tre favoriträtter: Tacos, Sushi och falafel
Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu: På en strand i värmen, framför brasan med en god bok eller var som helst där Axel och Christian är.
Tre personer jag utmanar:  Ellen, Karin och ? den som vill

Axels hairdo

Jag tycker att min son har helt underbar frisyr för tillfället. Han ligger mycket på rygg vilket innebär att han inte har mycket hår kvar i nacken. Luggen växer dock som ogräs...





Även på sidan är han tunnhårig


Syntlugg !?




Nya bollen är en favorit här sparkar han allt han kan.

Hoppas ni har en skön helg.
Kram

6 månader

Kan ni förstå att jag varit Fru  nu i sex månader? 6/9- 2008 gifte vi oss och det var en helt underbar dag. Kan vi göra om det?


(foto Inge)


(foto Inge)

(Foto Daniel)

(foto Cristofer)

(Foto Cristofer)


Vilken dag....
Kram Anna

Tröttisar







Vilka gobitar.... Så här somnade grabbarna på kvällen i tisdags.

Kram

Livet är gött

Idag är det +7 grader och det är vår i luften. Längtar efter att dricka kaffe ute, solvarm hud, solglasögon, salta bad och grillat. Snart så. Simmet igår gick fint. Det var mysigt.




I duschen


Alice






Visst är han snygg i sina badbyxor....



Nybadad


Lite trött efter badet blir man allt.

Fick paket till Axel idag från Me and I. Förlåt till alla er med genustänk men kanske blev T-shirten lite flickig :). Annars är jag nöjd. Var ju något stressad på partyt och såg bara brun på lappen. Killar kan också ha rosa, visst ?!  




Snart kommer Axels farmor och farfar vi ska ta en promenad sedan blir det kaffe.

Ha en skön dag.
kram Anna

Tisdag

Idag är det dags för Axels och Alice andra gång på babysimmet ska bli kul och se hur det fortlöpper. Axel gillade inte duschen sist, så nu har vi övat på att duscha lite hemma. Han tyckte det var läskigt. Jag har packat ner sådär 100 handdukar, tyckte inte att de räckte sist.



Helgen var riktigt bra. Jag var på tjejfest utan Axel, han var hemma med pappa. Det kändes lite konstigt men det gäller att passa på de 2-3 timmarna som han klarar sig utan mat. Alice stannade också hemma. Papporna gottade sig ihop hemma hos Englunds. Allt gick hur fint som helst. Det var mycket trevligt hos Helen, det är inte utan att jag längtar tills det blir en riktig helkväll.


Söndagen spenderade vi på IKEA med alla andra människor i södra Sverige :). Orutinerat att åka en lönehelg men det gick bra. Vi visste ju vad vi ville ha. Ett soffbord och två sängbord införskaffade vi. Känns som om lägnheten snart är klar.


Igår var vi hor Lisa på BVC. Axel väger nu 7445g och är 64,5 cm han växer...  Vi håller på med smakportionerna men Axel är likgiltig. Inte gott men inte äckligt heller. Imorgon blir det majs får se hur han tar emot det.


Idag fyller Maries tös Meja 3 år, inte klokt, vart tar tiden vägen?

Här har vi henne. Här var hon inte stor. Skickar en grattiskram. Ha en bra dag.


Ha en fin tisdag.
Kram Anna